Skills: Magazines

Magazine Hallo! Lunetten

magazine_HalloLunetten_cover

Lunetten is een actieve wijk in Utrecht met veel betrokken bewoners. Niet iedereen in Lunetten is hiervan op de hoogte en daarom hebben Elles Rozing (Elles Rozing tekst & redactie) en Hans Smeijsters (grifontwerp) het initiatief genomen het wijkmagazine Hallo! Lunetten te starten. Samen met de bewoners van Lunetten en met steun van de gemeente Utrecht verscheen in september het eerste nummer.

Het magazine, verspreid in een oplage van 5500 stuks, telt 16 pagina’s op mat papier met veel fraaie fotografie, gevarieerde en vlot geschreven en opgemaakte artikelen en berichten, positief van toon. Net geen glossy, maar dat moest het ook niet worden. In Hallo! Lunetten is ruimte voor verhalen van en over bewoners, ondernemers, wijkgerelateerde activiteiten, natuur en historie. Zo portretteren we Lunetten en leveren we een bijdrage aan de sociale samenhang in de wijk.

De eerste reacties zijn positief. Op de facebook-pagina: ‘Geweldig leuk blad. Kijk al uit naar de volgende. Bedankt.’ ‘Ziet er keurig verzorgd uit.’ ‘Geweldig blad. Erg enthousiast! Super en mee doorgaan!’ ‘Erg mooi en interessant. Volgende editie 2x zo dik graag;-)’. Het AD pikte het magazine op en plaatste een artikel met foto.

Blader online door het eerste nummer van Hallo! Lunetten.

magazine_HalloLunetten_binnen

magazine_HalloLunetten_binnen_2

 


werkzaamheden grifontwerp: inhoudelijk en creatief concept, organisatie, vormgeving en opmaak