Skills: Logo's en huisstijlen

Logo Van Gilst Translations

vistekaartjes_Van-Gilst

Van Gilst Translations verzorgt Duits-Nederlandse vertalingen op het gebied van techniek, marketing en public relations. Over het oude logo was Van Gilst Translations niet meer tevreden. Het had niet de juiste uitstraling en was niet onderscheidend genoeg.

Het logo is bestemd voor de Duitse markt en moet professionaliteit en betrouwbaarheid uitstralen. Een belangrijke vraag tijdens de eerste besprekingen was waarom een vertaalbureau dat teksten uit het duits vertaalt ‘Translations’ in haar naam heeft staan. Dit bleek een overblijfsel te zijn uit de tijd dat er nog veel vanuit het engels vertaald werd. Een nieuw logo is een goed moment om na te denken of deze naam nog wenselijk is. Übersetzungen is duidelijker en sluit beter aan bij de markt.

Voor het nieuwe logo is gekozen om cliché’s als tulpen en molens te vermijden. Alleen de kleur oranje verwijst nog naar Nederland. Het nieuwe logo bestaat uit een icoon en de bedrijfsnaam. Het icoon is opgebouwd uit twee gestileerde tekstballonnen. Deze symboliseren de Duitse en Nederlandse taal, maar ook de communicatie die door een vertaling mogelijk is tussen mensen. Een goede vertaling blijft dicht bij het origineel en valt er in het ideale geval mee samen. Dit is gevisualiseerd door de ene tekstballon in de andere te plaatsen. Op deze manier ontstaat er een sterk en herkenbaar beeldmerk.

logo Van Gilst Übersetzungen

 

Grifontwerp heeft voor mijn bedrijf een nieuwe huisstijl ontwikkeld, inclusief logo, visitekaartjes en briefpapier. Het advies over de bedrijfsnaam en onze gesprekken over waar Van Gilst Übersetzungen voor staat, waren verhelderend en kwamen het uiteindelijke ontwerp ten goede. Het was bijzonder prettig om met Hans hieraan te werken en ik ben erg te spreken over de nieuwe look van mijn bedrijf. Ik kan grifontwerp dan ook van harte aanbevelen!
Koen van Gilst (Van Gilst Übersetzungen)

 


wat deed grifontwerp: advies, ontwerp, begeleiding drukwerk.
opdrachtgever: Van Gist Übersetzungen.